Een volle zaal tijdens de lezing van Gerrit Herrema over de vroege aardappelteelt en setterhokken in Minnertsga.

IMG_1498De lezing “setterhokken, poterhokken en de vroege aardappelteelt in Noord-West Friesland” was een groot succes. IMG_1501De zaal in dorpshuis de Doarpsfinne in Minnertsga was goed bezet tijdens deze lezing, verzorgd door Gerrit Herrema. Voor de pauze kwam de vroege aardappelteelt aan bod. Zowel met behulp van de paarden als later met de tractor. IMG_1500Na de pauze lag de nadruk op de setterhokken. Door wie werden ze gebouwd, wanneer werden ze gebouwd, de verschillende typen etc. De volgende lezing van de Oudheidkundige Vereniging zal plaatsvinden op vrijdagavond 26 januari in dorpshuis It Waed in Sexbierum. Paul Borghaerts gaat deze avond iets vertellen over zijn boerderijenonderzoek in Fryslan. www.boerderijenonderzoek.nlIMG_1504

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *