Uitnodiging boekenpresentatie Verdwenen in Duitsland op donderdag 26 april.

Op donderdag 26 april wordt het eerste exemplaar van het boek Verdwenen in Duitsland gepresenteerd in Sexbierum. U wordt van harte uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn.

Plaats: Dorpshuis It Waed, Skoalstrjitte 12, 8855 HK Sexbierum
Tijd: donderdag 26 april, 13.30 uur

Verdwenen in Duitsland

Verdwenen in Duitsland

Verdwenen in Duitsland vertelt het verhaal van elf slachtoffers van het concentratiekamp in het Oost-Friese dorpje Engerhafe. Dit kamp werd als een buitenkamp van Neuengamme ingericht ten behoeve van de aanleg van de zogenaamde Friesenwall. Er vielen in het korte bestaan van dit kamp in totaal 188 slachtoffers. De grootmoeder van de schrijfster woonde in de oorlog als jonge vrouw in Engerhafe en was ontzet over de taferelen waarvan ze getuige was. Ze vertelt er later over aan haar kleindochter, die erdoor gefascineerd raakt en begint aan een zoektocht om nabestaanden van de slachtoffers op te sporen. Zo komt ze in Frankrijk, Polen, Denemarken, Nederland, Spanje, Letland en Slovenië, en hoort verhalen over het kamp en het verdriet van de nabestaanden, maar ook over het verzet in Friesland, de Spaanse burgeroorlog en de opstand in Warschau.

Rients Westra op 44 jarige leeftijd.

Rients Westra op 44 jarige leeftijd.

Een van de elf verhalen gaat over verzetsman Rients Westra uit Sexbierum. De kinderen van basisschool De Skeakel zullen het eerste exemplaar van het boek aanbieden aan Rients Westra, een neef van de verzetsman.

Vertaalster Jantsje Post, een achternicht van Westra, vertelt kort iets over het boek.

Plaats: Dorpshuis It Waed, Skoalstrjitte 12, 8855 HK Sexbierum
Tijd: donderdag 26 april, 13.30 uur

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *