Oosterbierumpolder

Ons lid Gerrit Herrema zoek informatie over enkele personen die in 1813 de particuliere Oosterbierumerpolder mee opgericht hebben.

Amerikaanse windmotor in de Oosterbierumerpolder

Amerikaanse windmotor in de Oosterbierumerpolder

Gerrit Herrema heeft een prachtig mooi verhaal geschreven over zijn pake Pieter. Het is de bedoeling dat zijn verhaal in het decembernummer Ald Barradiel wordt gepubliceerd.

In het verdere onderzoek naar de geschiedenis van de Oosterbierumerpolder zoekt hij dus naar onbrekende gegevens van de volgende personen.

Meindert Sjoerds Donia, Erfgezeten wonend onder de dorpe Sexbierum, Ritske Johannes Stellingwerf, Erfgezeten te Oosterbierum, beiden kerkvoogden van de Kerk te Oosterbierum, Klaas Pieters Bosma Erfgezeten mede te Oosterbierum woonachtig en Jacob Pieters Bosma Erfgezeten mede te Oosterbierum woonachtig.

Zijn er lezers die meer weten of kunnen vertellen over deze personen? Waren het allemaal landgebruikers, waar woonden zij, wat deden zij meer om inkomen te verkrijgen? Allemaal vragen waar Gerrit graag een antwoord op zou willen hebben.

Graag uw reactie.

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Oosterbierumpolder

  1. Gerrit H. zeggen:

    Ik bin fergetten om myn ‘âld-âld-âld-omke’ Jacob Jans Herrema en Rients Jans Hofma der by te setten, beide erfgezetenen út Easterbjirrum. Kin dat noch efkes?
    Gerrit Herrema

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *