“Oude geheimen zoeken het licht” in boek skrean troch Piter van der Woude.

Oude geheimen zoeken het licht.

Oude geheimen zoeken het licht.

Van ons lid Piter van der Woude is onlangs een nieuwe publicatie verschenen met als titel “Oude geheimen zoeken het licht”.
Met moderne middelen op zoek naar de onbekende overgrootvader.

Hieronder een kleine impressie van het boek:
Toen ik er als kind voor het eerst van hoorde stond ik perplex: pake had geen vader! Hij had alleen een moeder. “Kan dat dan ook?”, vroeg ik.
“Ja hoor”, zei m’n vader, “dat kan ook.”
Maar het bleef me bezig houden. Ik kon maar één geval bedenken van iemand die geen vader had: Jezus had wel een moeder, maar Jozef was niet z’n vader.
Maar zou mijn pake dan ook een Zoon van God zijn? Nee, dat kon ik niet geloven. Alhoewel: pake was wel jarig op 24 december, net als Jezus!“Had pake echt geen vader”, vroeg ik nog eens. “Nee”, zei mijn vader, “en nu houden we erover op”. Maar natuurlijk hield het niet op. Hoe kon het dat mijn grootvader dezelfde achternaam had als zijn moeder?
En waarom mochten we daar niets over vragen.

Dit boek gaat over de zoektocht die ik meer dan zestig jaar later heb ondernomen naar mijn onbekende overgrootvader. Zoeken naar een speld in een hooiberg. Ja, maar toch geen hopeloze onderneming. Een boeiende zoektocht in een ver verleden, maar ook in verre landen. Zoeken in oude bevolkingsregisters, maar ook moderne DNA-technieken gebruiken. En fantasie de vrije loop laten. Want wat zou zich meer dan 130 jaar geleden in dat kleine dorp hebben afgespeeld?

Meer informatie over boek vind u op deze link: www.piterbooks.nl

Meteen het boek bestellen kan via deze link: http://piterbooks.nl/boek-bestellen

 

 

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *