Unieke foto’s Sexbierum 1952

De secretaris van de Oudheidkundige Vereniging Barradeel heeft een aantal jaren geleden de negatieven van de dorpen in Barradeel opgekocht van de uitgeverij Jos Pe.

JP-Sexbierum-19

Een deel van die negatieven (Sexbierum) zijn gedigitaliseerd en foto’s van gemaakt. Deze foto’s staan nu in de beeldbank van Sexbierum. De negatieven zijn afkomstig van de Arnhemse uitgeverij JosPe, welke in de periode vban 1950 – 1970 de grootste producent van ansichtkaarten in Nederland is geweest.  Van sommigen zijn ansichtkaarten gemaakt, maar er zitten ook afbeelding tussen die nooit zijn gepubliceerd omdat ze overbelicht waren of niet vanuit een mooi perspectief waren gemaakt. Met fotobewerkingssoftware kun je tegenwoordig van slechte negatieven nog wat moois maken.

Geniet bij het bekijken van de foto’s van de mooie dorpsgezichten en als u namen of toevoegingen weet bij de foto; geeft dat aan ons door.

Er liggen overigens nog een aantal van deze negatieven die gedigitaliseerd moeten worden. Houd daarom deze website in de gaten.

 

 

Getagd , , . Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *