De “boarterstún” fan Hotel Tjaarda in Oranjewoud giet ticht.

Van Piter van der Woude kregen we een foto toegezonden naar aanleiding van de sluiting van de speeltuin van Hotel Tjaarda met daarbij het volgende stukje tekst:

De speeltuin in Oranjewoud gaat definitief dicht. Dat werd deze week bekend. Daarmee verdwijnt een speeltuin, maar ook een stukje historie, een traditie. Voor hele generaties kinderen uit Barradeel was ‘de speeltún’ een begrip en talloze reisjes van scholen en meisjes- en knapenverenigingen hadden als bestemming de speeltuin van Hotel Tjaarda in Oranjewoud. Als voorbeeld hier een foto van de gereformeerde knapenvereniging Samuel uit Oosterbierum. Een reisje in 1927.

Op de foto herken ik nog enkele knapen: Gerrit Dijkstra, Sybe Andringa, Klaas van der Kuur, Bauke van der Woude en Arjen Norder (op de bovenste rij) en Jelle Willems Zijlstra (op de onderste rij). De drie leiders zijn: Haring Faber, dominee Wiersma en meester Nijk. Rechts boven de chauffeur.

Een reisje naar Oranjewoud van de Geref. Knapenvereniging Samuel uit Oosterbierum 1927

Een reisje naar Oranjewoud van de Geref. Knapenvereniging Samuel uit Oosterbierum 1927D

 

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *